onsdag 13 mars 2013

Sallad med makrill, mathavre och ägg

En väldigt god och lite lyxig sallad. Det är alltid lyx att handla av fiskbilen. Receptet kommer från "LCHQ - Kokboken" av Fredrik och Karoliina Paulún.



4 port:
2 dl okokt mathavre
2 avokador
300 g små tomater
1 knippa rädisor
1 rödlök
2 dl frysta gröna ärter
100 g blandad sallat och ärter (t.ex. babyspenat, rucola, dill, persilja, gräslök, basilika)
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
4 kokta ägg
400 g rökt makrillfilé, gärna pepparkryddad
salt
nymald svartpeppar

Skölj och koka mathavren enligt anvisningarna på förpackningen.
Gröp ur och tärna avokadorna.
Skär tomater i bitar.
Skiva rädisorna.
Skiva löken.
Koka upp vatten och lägg i de frysta ärterna. Häll av vattnet direkt.

Blanda grönsaker och mathavre med sallat och färska örter.
Tillsätt olja och vinäger, rör om och smaka av med salt och peppar.
Halvera äggen och lägg dem överst tillsammans med makrillfilén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar