söndag 17 mars 2013

Ängamat

Grönsaker är gott! Den här soppan var riktigt fräsch och god. Receptet kommer från Vår Kokbok.



4 port:
½-1 blomkålshuvud
3-4 morötter
1 liten purjolök
ca 100 g sockerärter
100 g bladspenat
7,5 dl vatten
1 tsk salt
2 msk vetemjöl
4-5 dl mjölk
1 dl hackad persilja
1 msk smör
½ dl grädde
salt
peppar

Ansa, skala och skölj grönsakerna.
Bryt blomkålen i buketter.
Skiva morötter och purjolök.
Skär sokcerärter och spenat i breda strimlor.

Koka upp vattnet och salta.
Lägg i morötterna och koka tills de är nätt och jämnt mjuka, ca 5 min.
Lägg i blomkål och purjolök.
Vispa ihop mjölet med lite av mjölken.
Häll resten av mjölken i soppan och låt det koka upp.
Red soppan med mjölk- och mjölblandningen.
Koka i några minuter så att mjölsmaken försvinner.
Lägg i bladspenat och sockerärter, persilja, smör och grädde och rör om.
Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar