När väl tomaterna var skållade och grovhackade så var detta en riktigt enkel rätt som sköter sig själv på spisen. Perfekt! Tänk dock på att den ska stå och koka i nästa två timmar. Receptet kommer från Håkan Fällmans kokbok "Kött".
4 port:
600 g nöt- eller viltfärs
2 gula lökar, hackade
olja
5 vitlöksklyftor
7 mogna tomater, skållade och grovhackade
2,5 dl kalvbuljong
1 tsk nymald kryddpeppar
1 tsk kakaopulver
2,5 msk tomatpuré
1 msk mald spiskummin
½-1 tsk mortlad piripiri
1,5 tsk torkad oregano
400 g kokta röda bönor
Till servering
ris
crème fraiche
grönsallad
Fräs löken i lite olja i en stekpanna eller gryta.
Tillsätt köttfärsen och stek så att den smular sig.
Häll i övriga ingredienser, förutom bönorna, och låt småkoka 1,5 timme.
Häll i bönorna och låt koka ytterligare 20 minuter.
Servera med ris, en klick crème fraiche och en härlig grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar