söndag 17 mars 2013

Mexikansk chili

När väl tomaterna var skållade och grovhackade så var detta en riktigt enkel rätt som sköter sig själv på spisen. Perfekt! Tänk dock på att den ska stå och koka i nästa två timmar. Receptet kommer från Håkan Fällmans kokbok "Kött".



4 port:
600 g nöt- eller viltfärs
2 gula lökar, hackade
olja
5 vitlöksklyftor
7 mogna tomater, skållade och grovhackade
2,5 dl kalvbuljong
1 tsk nymald kryddpeppar
1 tsk kakaopulver
2,5 msk tomatpuré
1 msk mald spiskummin
½-1 tsk mortlad piripiri
1,5 tsk torkad oregano
400 g kokta röda bönor

Till servering
ris
crème fraiche
grönsallad

Fräs löken i lite olja i en stekpanna eller gryta.
Tillsätt  köttfärsen och stek så att den smular sig.
Häll i övriga ingredienser, förutom bönorna, och låt småkoka 1,5 timme.
Häll i bönorna och låt koka ytterligare 20 minuter.
Servera med ris, en klick crème fraiche och en härlig grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar