onsdag 20 mars 2013

Kycklingwok med cashewnötter

Detta var en väldigt god wok som jag garanterat kommer att göra igen! Receptet kommer från "LCHQ - Kokboken" av Fredrik och Karoliina Paulún. Jag gjorde dock vissa justeringar efter vad som fanns hemma. Jag tog gröna bönor (haricots verts) istället för broccoli. Jag uteslöt svampen
 och jag tog en skvätt av någon annan vinäger i stället för risvinäger.

Tyvärr är bilden väldigt dålig, men jag lovar att det är betydligt godare än det ser ut!



4 port:
500 g kycklinglårfilé
400 g vitkål
300 g broccoli
250 g morötter
200 g shiitakesvamp
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
2 vitlöksklyftor, pressade
100 g orostade cashewnötter
4 msk olja

Soja- och sesamsås
3 msk sojasås
1 msk sesamolja
2 tsk flytande honung
2 tsk risvinäger
1 msk sesamfrön

Skär kycklinglårfiléerna i bitar.
Strimla vitkålen.
Skär broccolin i små buketter.
Skär morötterna i tunna stavar.
Dela svamparna.
Skala och finhacka ingefäran.
Blanda alla ingredienser till såsen.

Värm 2 msk matolja i en stekpanna.
Tillsätt vitlök, ingefära och kyckling och stek tills kycklingen är genomstekt.
Lägg kyckligen på ett fat.

Värm ytterligare 2 msk olja  i stekpannan.
Lägg i grönsakerna och fräs tills de mjuknat något.
Tillsätt såsen, kycklingen och nötterna och rör om och värm allt tillsammans.

1 kommentar:

  1. Låter jättegott!!! Blir nog bara tvungen att prova. Kram

    SvaraRadera