Jag gillar både pannacotta, kokos, citrus och passionsfrukt, så detta passar mig perfekt! Receptet kommer från "LCHQ - Kokboken".
4 port:
2 gelatinblad
1 stjälk citrongräs
5 dl krämig kokosmjölk, 20%
2 tsk flytande akaciahonung
finrivet skal av 1 lime
4 stora passionsfrukter
Blötlägg gelatinbladen i vatten i minst 5 minuter.
Krossa den hårda nederdelen av citrongräset och dela stjälken.
Häll kokosmjölk i en kastrull tillsammans med citrongräs och honung.
Koka upp och låt sjuda på svag värme i några minuter.
ta av kastrullen från värmen, blanda i limeskalet och rör ner de urkramade gelatinbladen ett i taget.
Låt svalna.
Ta ur citrongräset och häll upp i fyra portionsglas och ställ i kylen för att stelna några timmar.
Dela passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och lägg det överst i glasen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar