tisdag 5 mars 2013

Fläskfilé Stroganoff

Mycket gott! Receptet kommer från "1001 grytor, gratänger och soppor".


4 portioner:
350 g fläskfilé
1 msk olja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
25 g vetemjöl
2 msk tomatpuré
4,5 dl höns- eller grönsaksbuljong
125 g små champinjoner
1 stor grön paprika
½ tsk mald muskotnöt
4 msk naturell yoghurt, samt mer till servering
salt och peppar
ris till servering

Skiva champinjonerna.
Tärna paprikan.
Hacka löken.
Pressa vitlöken.
Putsa bort hinnor och fett från fläskfilén och skär köttet i centimetertjocka skivor.

Hetta upp oljan i en stor kastrull på medelstark värme. Lägg ner kött, lök och vitlök och stek i 4-5 minuter eller tills det är lätt brynt.
Rör ner mjöl och tomatpuré, häll i buljongen så att allt blandas ordentligt.
Tillsätt champinjoner, paprika, salt, peppar och muskotnöt.
Koka upp och sjud under lock i 20 minuter eller tills köttet är genomkokt.
Ta katrullen av värmen, låt svalna något och rör ner yoghurten.
Servera köttet och såsen med ris, yoghurt och lite extra muskotnöt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar