tisdag 5 mars 2013

Laxsallad Nicoise

Sallad är alltid gott. Receptet kommer från Fredrik och Karoliins Paulúns "LCHQ - Kokboken".


4 portioner:
800 g laxfilé
100 g haricots verts
4 hårdkokta ägg
250 g körsbärstomater
1 rödlök
150 g blandad sallad
200 g kronärtskockshjärtan på burk
16 sardellfiléer
20 svarta oliver
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt
nymald svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxen med skinnsidan uppåt i en ugnsfast form och stek ca 20 min.
Dra av skinnet och salta laxen.

Koka haricots verts i ca 2 minuter i saltat vatten.
Dela tomaterna.
Skala och skiva rödlöken tunt.

Lägg grönsalladen på ett fat och fördela alla ingredienserna övet.
Häll över olja och vinäger.
Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar