tisdag 5 februari 2013

Frusen chokladtårta

Fantastiskt god tårta! Den var ganska lätt att göra också. Receptet kommer från kokaihop.se. Jag gjorde min tårta flera dagar i förväg, väldigt smidigt!


Ca 10 pers:
Botten
200 g smör
200 g mörk blockchoklad
2,5 dl florsocker
3 ägg
1 dl vetemjöl

Fyllning
3 äggulor
1 msk strösocker
3 dl vispgrädde
150 g mjölkchoklad
1,5 msk kallt kaffe

Garnering
50 g vit blockchoklad


Sätt ugnen på 175 grader.

Botten:
Smält smöret tillsammans med blockchokladen på svag värme. Se upp så det inte bränns i botten.
Vispa ihop ägg och florsocker. Blanda ner mjölet och chokladblandningen.
Häll smeten i en form med löstagbar botten och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Låt kakan svalna.

Fyllningen:
Vispa äggulorna med sockret.
Vispa grädden för sig själv.
Smält mjölkchokladen tillsammans med kaffet (se upp så det inte bränns) och blanda ner äggulorna i smeten.
Vänd sist ner  den vispade grädden.
Häll smeten över den kalla chokladbottnen. Täck med plastfolie och låt stå i frysen minst tre timmar.

Garnera med riven vit blockchoklad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar