fredag 25 januari 2013

Thaisallad med räkor och quinoa

Väldigt god sallad! Även denna kommer från "LCHQ - Kokboken".



4 port:
1 dl svart okokt quinoa
4 avokador
1 gurka
80 g salladslök
250 g skalade räkor
70 g mâchesallad
4 hårdkokta ägg

Dressing:
1 röd chili
4 msk olivolja
1 msk färskpressad limesaft
2 msk hackad färsk koriander
1 tsk thailändsk fisksås

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
Dela chilifrukten på längden, skär bort kärnorna och finstrimla den.
Blanda alla ingredienserna till dressingen.

Gröp ur och tärna avokadorna.
Skala gurkan, dela den längden, skrapa bort kärnhuset med en sked och tärna gurkan.
Finstrimla salladslöken.

Blanda räkor, quinoa, grönsaker och sallad.
Häll på dressingen och rör om.
Dela äggen och lägg på salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar