fredag 25 januari 2013

Kycklingsoppa med kokos och svamp

Även detta recept kommer från Fredrik och Karoliina Paulúns "LCHQ - Kokboken". Det var en väldigt god soppa, men jag tog dock bara hälften av currypastan vilket blev precis lagom för mig...


4 port:
500 g kycklinglårfilé
1 stjälk citrongräs
4 morötter
400 g champinjoner
3 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk (400g)
7 dl vatten
2 msk grön currypasta
2 msk thailändsk fisksås
400 g frysta broccolibuketter

Strimla kycklinglårfiléerna.
Banka på den hårda delen av citrongrässtjälken och finstrimla den.
Skala morötterna och skär de i tunna slantar.
Skiva champinjonerna.

Hetta upp oljan i en kastrull.
Lägg i kyckling och citrongräs och fräs i några minuter.
Tillsätt morötterna och champinjonerna och fortsätt fräsa en stund till.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, currypasta och fisksås och låt koka upp.
Lägg i broccolibuketterna och låt allt sjuda i ytterliggare 2-3 minuter tills kucklingen är färdigkokt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar