måndag 5 november 2012

Stekt lax med fetaostcrème

Gott och fräscht! Man måste inte alltid ha potatis/pasta eller ris till maten. Det blir minst lika gott såhär.



4 port:
4 bitar lax
1 citron, rivet skal
flingsalt
nymald svartpeppar
1 huvud blomkål
1 huvud broccoli
2 morötter
fetaost
crème fraiche
basilika

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxen i en ugnssäker form.
Strö över rivet citronskal, flingsalt och svartpeppar.
Ställ in laxen i ugnen tills innertemperaturen är ca 52 grader (ca 20 min).

Koka upp vatten.
Dela blomkål och broccoli i buketter. Ta vara på stammen också!
Skala och skiva morötterna.
Koka grönsakerna mjuka.

Mosa ner fetaost i crème fraichen med en gaffel. Smula ner basilika och ev. lite salt.

Servera laxen med grönsakerna och såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar