tisdag 30 oktober 2012

Citronkyckling med oliver

Även det här var riktigt gott. Receptet kommer från "Arla Köket vardag".



4 port:
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde
½ hönsbuljongtärning
1 tsk rosmarin
rivet skal och saft av ½ citron
1 dl svarta oliver
½ dl grovhackad persilja

Koka ris.
Skär varje kycklingfilé o tre bitar på längden.
Skala och hacka vitlöken.
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Slata och peppra.
Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta.
Lägg i kyckling och vitlök.
Låt koka under lock ca 5 min.
Rör ner citronskal, oliver och persilja.
Garnera med citron.
Servera emd kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar