Kycklingklubbor är gott. Coleslaw är gott. Och med goda tillbehör kan det ju inte bli annat än gott! Återigen är det Fredrik och Karoliina Paulún i "Paulúns GI-månad" som levererar!
2 port:
2 färdiggrillade kycklingklubbor (eller kan du göra dina egna, se recept längst ner i inlägget)
1 burk svarta bönor (400 g), sköljda
10 körsbärstomater
Coleslaw
150 g vitkål, fint strimlad
1 morot, grovt riven
3 msk matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
salt
svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna till coleslawen. Servera den till kycklingklubborna, de svarta bönorna och tomaterna.
Ugnsstekta kycklingklubbor
2 kycklingklubbor
Marinad
2 msk olivolja
saften från ½ citron
1 tsk flytande honung
½ tsk gurkmeja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör ihop ingredienserna till marinaden och doppa klubborna i den.
Lägg klubborna i en ugnsfast form och stek i mitten av ugnen i ca 30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar