fredag 12 oktober 2012

Köttfärsbiffar med potatis

Biffarna var enkla och goda och det var fräscht med så mycket sallad till! Det blir så mycket godare med "riktiga" lingon till i stället för lingonsylt. Receptet kommer från "isodieten - kokboken" av Fredrik Paulún, Kristina Andersson och Martin Brunnberg.



2 port:
200 g köttfärs
1 lök
1 ägg
lite olja eller smör till stekning
en rejäl näve rucola
5-10 cm gurka
1 stor tomat
4 tsk vinäger
2 tsk olivolja
2 medelstora potatisar
3/4 dl lingon
2-3 msk kapris
salt och peppar

Koka potatisen.
Finhacka löken och blanda den med färsen och ägget. Salta och peppra.
Forma biffar och stek i lite olja eller smör.
Gör en sallad på rucola, hackad gurka och timat, vinäger och olivolja.
Servera biffarna med salladen, kokt potatis, lingon och kapris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar