torsdag 18 oktober 2012

Fiskfilé med spenat och räkor

Det här var gott! Jag gjorde potatismos till. Gott.



4 port:
500-600 g fiskfilé; kolja, sej eller torsk; försk eller fryst
1 tsk salt
vitpeppar
150-200 g färsk spenat
smör
500 g räkor med skal, eller 200 g skalade
2 dl crème fraiche
ca 1,5 msk hummerfond
2 dl riven ost
räkor och dill till garnering

Skölj de färska filéerna eller tina de frysta. Lägg de i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
Fräs spenaten i lite smör och pressa ut det mesta av vätskan.
Fördela spenaten på fisken.
Skala räkorna.
Smaksätt crème fraichen med hummerfond och blanda i räkorna (spara dock några till garneringen).
Fördela smeten på spenaten och strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
Garnera med räkor och dill.
Servera med potatismos, kokt eller pressad potatis, citronklyftor och en tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar