torsdag 20 september 2012

Tagliatelle med grönsaker i köttfärssås


En väldigt god köttfärssås där man kan blanda i så mycket grönsaker man vill och samtidigt minska köttmängden. Vill man så kan man till och med prova att helt utesluta köttfärsen. Receptet kommer från "Toms tips".


4 port:
400 g tagliatelle
500 g köttfärs
2 morötter
1 fänkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja till stekningen
500 g krossade tomater
2 dl kycklingbuljong
4 msk chilisås
1 msk rödvinsvinäger
salt, svartpeppar
basilikablad till garnering


Skala och skär morötterna i slantar, ansa och skär fänkålen i mindre bitar.
Skala och hacka gul lök och vitlök.
Fräs köttfärs, lök, vitlök, morötter och fänkål i mycket olja.
Slå på tomaterna, buljong, chilisås och vinäger.
Sjud försiktigt ca 10-15 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg upp och garnera med basilikablad.

Servera med tagliatelle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar