lördag 15 september 2012

Svamppizza med salvia och rosmarin

Såhär i svamptider kommer här ett riktigt gott svamprecept. Receptet kommer från "Toms tips".
Tom tipsar: "Gör en härlig löksoppa till pizzan. Fräs sjukt mycket lök. I med lite vitlök, vitt vin, lagerblad, timjan och buljong. Koka ihop och smaka av. På med ost och krutonger och gratinera".



2 portioner:
4 brickor smördeg
600 g blandad svamp (champinjoner, kantareller, shiitake...)
2 salladslökar
olja och smör till stekningen
½ dl grovhackad rosmarin
½ dl grovhackad salvia
salt, svartpeppar

Lägg smördegen i en långpanna. Grädda i ca 10 minuter på 200 grader.
Dela svampen i mindre bitar och skiva salladslöken.
Stek svampen i olja och avsluta med smör, rosmarin, salvia och salladslök. Salta och peppra.
Fördela hälften av svampblandningen på smördegen och grädda vidare ca 10 minuter tills pizzan fått fin färg. Lägg på resten av svampen och servera direkt.
Servera gärna med citronyoghurt och en matig sallad.


Citronyoghurt

2 dl tjock yoghurt, typ grekisk, turkisk eller matyoghurt
½ citron, rivet skal
½ pressad vitlöksklyfta
2 tsk honung
salt, svartpeppar

Blanda allt och smaka av med salt och svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar