torsdag 27 september 2012

Exotisk kokosrisotto

Så gott detta var! Receptet kommer från "isodieten: kokboken" av Fredrik Paulún, Kristina Andersson och Martin Brunnberg. Tänk på att riset ska stå och koka relativt länge, så man behöver ha lite framförhållning.



4 port:
500 g skalade räkor
2,5 dl kokosmjölk (240g)
1,5 dl vatten
2-4 tsk röd currypasta
1,5 dl okokt råris (120g)
600 g fryst grönsaksblandning, t.ex. ärtor, majs, paprika

Skölj riset.
Rör ihop kokosmjölk, vatten, currypasta och ris i en kastrull.
Koka upp.
Lägg på locket och låt puttra på svag värme i 40-45 min.
När riset är färdigt, snabbtina de frysta grönsakerna genom att hälla dem i en kastrull med kokande vatten och sen hälla bort vattnet omedelbart.
Blanda räkorna med riset så att räkorna blir genomvarma och tillsätt sedan grönsaksblandningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar