fredag 27 juli 2012

Krusbärskyckling

I Buffé för två år sen (Nr 6-7, 2010) hade de med det här receptet och ända sen dess har jag tänkt pröva det. Dessvärre har jag under två år glömt bort det medan krusbären varit mogna, men nu var det alltså dags! Krusbär istället för citron ger en frisk och syrlig smak.



4 pers:
1 kg kycklingklubbor
1 msk hackad färsk rosmarin + till garnering
2 vitlöksklyftor
2 dl krusbär
½ dl vitt vin
1 msk flytande honung
smör
salt, flingsalt svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Dela kycklingklubborna i ben och lår. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och rosmarin.
Bryn kycklingdelarna runt om 3-4 minuter. Ställ åt sidan.
Skala och finhacka vitlöken. Snoppa krusbären.
Lägg vitlök och krusbär i en ugnssäker form. Ringla över vin och honung.
Lägg på kycklingen. Stek i mitten av ugnen tills kycklingen är färdig, ca 30 min.
Garnera med lite färsk rosmarin och strö gärna över lite flingsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar