Laxen med såsen var god och bönsalladen var god, men det var en lite konstig kombination tillsammans, men ändå ok. Receptet kommer från "Klaras goda GI-dagar".
4 port:
4 laxfiléer
1 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
rivet skal av 1 citron
saft av ½ citron
1 tsk dijonsenap
8 salviablad, tunt strimlade
1 burk svarta bönor
1 burk vita bönor
3 morötter
3 msk olja (oliv- eller raps-)
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form.
Vispa ihop crème fraiche, grädde, citronskal, citronsaft, senap och salvia.
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över laxfiléerna och låt stå i ugnen tills laxen är färdig.
Skölj bönorna och lägg dem i en skål.
Skala morötter och skär dem i tunna stavar.
Häll på olja och vinäger och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar