fredag 15 juni 2012

Ugnsbakad lax med citrongrädde

Laxen med såsen var god och bönsalladen var god, men det var en lite konstig kombination tillsammans, men ändå ok. Receptet kommer från "Klaras goda GI-dagar".



4 port:
4 laxfiléer
1 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
rivet skal av 1 citron
saft av ½ citron
1 tsk dijonsenap
8 salviablad, tunt strimlade

1 burk svarta bönor
1 burk vita bönor
3 morötter
3 msk olja (oliv- eller raps-)
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form.
Vispa ihop crème fraiche, grädde, citronskal, citronsaft, senap och salvia.
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över laxfiléerna och låt stå i ugnen tills laxen är färdig.

Skölj bönorna och lägg dem i en skål.
Skala morötter och skär dem i tunna stavar.
Häll på olja och vinäger och smaka av med salt och peppar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar