torsdag 14 juni 2012

Kycklingfilé med citron och honung

Citronen och honungen gör kycklingen och pastan fräsch och god. Men en termometer i filén blir den inte torr, utan saftig och riktigt god. Receptet kommer från "Hälsokokboken". För att få mer smak kan man, efter att ha penslat filéerna, låta dem stå kallt över natten.



4 port:
4 kycklingfiléer
2 msk olja
rivet skal av 1 citron eller lime
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
lite svartpeppar
2 msk flytande honung
2 msk pressad citron eller lime
4 msk hackad gräslök

300 g pasta
300 g färsk spenat
2 msk citron eller lime
salt
peppar


Blanda olja, rivet skal, vitlök, salt och peppar och pensla det över båda sidorna av kycklingfiléerna.
Bryn filéerna i en stekpanna.
Droppa över honung och häll citronsaften i pannan. Låt sjuda under lock tills de är klara.Klipp gräslök över.
Koka pastan, låt spenaten koka med de sista 4 minuterna.
Häll av vattnet och smaksätt pastan med citronsaft, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar