tisdag 12 juni 2012

Fläskfilé med quinoasallad och morotstsatsiki

Även det här kommer från "klaras goda GI-dagar". Och gott var det. Fräscht med salladen och tsatsikin till köttet.



4 port:
4 port quinoa
400 g fläskfilé
olja att steka i
2 morötter
2 dl kesella
½ dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
saften av ½ citron
salt och peppar
blandad sallat
½ gurka
1 granatäpple


Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala morötterna och riv dem grovt. Blanda med kesella, crème fraiche, riven vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Skär gurkan i bitar och blanda med quinoa, sallat och granatäppelkärnor.
Skär fläskfilén i 1 ½ cm tjocka skivor. Stek dem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar