tisdag 5 juni 2012

Nötfärsbiffar med bönröra

Bönröran och biffarna passar väldigt bra ihop! Dessutom var det väldigt lättlagat. Receptet kommer från "Klaras goda GI-dagar".


4 port:
Biffar
1 ägg
½ dl matlagningsgrädde
2 msk havrekli
½ gul lök
400 g nötfärs
salt och peppar
rapsolja och lite flytande margarin

Sallad
1 gurka
4 tomater
3 msk rapsolja
1 msk vinäger
salt och peppar

Bönröra
2 burkar stora vita bönor
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 dl färska basilikablad
salt och peppar

Knäck ägget i en bunke och blanda ner grädde och havrekli.
Tillsätt riven lök och färsen.
Salta och peppra.
Forma till 8 biffar och stek.

Skär gurka och tomater i bitar.
Lägg dem i en skål och häll på olja och vinäger, salt och peppar.

Skölj bönorna och mixa dem tillsammans med olja, vitlök, basilikablad och eventuellt lite vatten.
Smaka av med salt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar