Vilken smaskig sallad! Ruccolan, osten, nötterna och vindruvorna gifter sig verkligen. Gott! Tack Henning & Ida för receptet! Jag hittade dock inte just stilton, men tog en annan blåmögelost. I dressingen använde jag vitvinsvinäger i stället för sherryvinäger.
4 port:
150 g ruccola
2 selleristjälkar, ansade och skivade
½ gurka, skivad
2 salladslökar, ansade och skivade
2 msk hackad färsk persilja
25 g valnötter
350 g urbenad stekt kyckling, skivad
125 g stiltonost, tärnad
1 handfull kärnfria röda vindruvor, delade i halvor
salt och peppar
Dressing
2 msk olivolja
1 msk sherryvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk hackade blandade örter
Skölj ruccolabladen och lägg de i en stor skål.
Tillsätt selleri, gurka, salladslök, persilja och valnötter och blanda väl.
Lägg över salladen på ett stort fat.
Lägg kycklingskivorna över salladen och strö på osten och vindruvorna.
Krydda väl med salt och peppar.
Blanda alla ingredienserna till salladen ordentligt.
Droppa den över salladen och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar