tisdag 15 maj 2012

Thaigryta med lövbiff

Det här receotet kommer från kokboke  Paulúns GI-månad. Jag tog inte alls så mycket currypasta som det stod i receptet, men det är ju bara att smaka sig fram.



2 port:
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk olja
300 g lövbiff, strimlad
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1/3 medelstor aubergine, tärnad
ca 10 stjälkar salladslök, hackad
1/2 burk grön currypasta (à 110 g) (ta mindre om du är känslig för stark mat)
1 msk fisksås
1/2 tsk sambal oelek
10 körsbärstomater, halverade
ev lite maizena/arrowrot
2 port fullkornsris
grönsallad till servering
ett knippe färsk koriander

Fräs vitlöken i oljan i en stor gryta eller wokpanna i några minuter.
Tillstät köttet och bryn det hastigt.
Häll i kokosmjölken, auberginetärningarna, salladslöken, currypastan, fisksåsen och sambal oelek.
Koka upp och låt sjuda 7-8 minuter.
Tillsätt tomathalvorna och låt sjuda tterliggare någon minut. Rör försiktigt så att tomaterna inte går sönder.
Vid behov kan man reda med lite maizena eller arrowrot utrört i kallt vatten.
Servera med fullkornsris och en grönsallad.
Strö över den grovhackade koriandern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar