onsdag 16 maj 2012

Paulúns GI-burgare

Som rubriken antyder kommer även det här receptet från Paulúns GI-månad. Det var ett väldigt gott sätt att variera burgare på och samtidigt en väldigt enkel rätt att laga.

I anslutning till receptet kan man läsa:
"Tips: Skär morotsstavar att knapra till i stället för pommes frites. Det känns naturligt att äta dessa till burgaren samtidigt som du byter pommes fritens höga GI, dess transfetter, akrylamid och blodsockerhöjande salt mot morötternas antioxidanter, låga GI och cancerhämmande ämnen".



2 port:
400 g nötfärs
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 tsk barbecuekrydda
1/2 tsk salt
olja till stekning

4 stora krispiga blad av isbergssallad
2 tomater, skivade
1 rödlök, skivad
4 msk lättmajonnäs (jag tog crème fraiche i stället)
4 morötter, skurna i stavar

Blanda ihop nötfärs, vitlök och kryddor och forma till 4 platta biffar.
Stek dem ca 3-4 minuter per sida, tills de är genomstekta.
Lägg 1 biff, 2 skivor tomat, några lökringar och 1 msk majonnäs på varje salladsblad och vik ihop som ett kuvert.
Servera med morotsstavar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar