torsdag 17 maj 2012

Smält rabarber med vit choklad och kanelgrädde

En fantastiskt god dessert från arla.se. Var dock noga med att inte köra rabarbern för länge i ugnen om de är väldigt späda. På grund av det saknas det än så länge bild här, men det kommer så fort rabarbern hunnit växa till sig så att jag kan testa igen.

Här finns bild samt recept: http://www.arla.se/default.aspx?id=17653&recipeid=35094

4 port:
500 g rabarber
3/4 dl strösocker
100 g vit choklad
1/2 dl pinjenötter, rostade

2 dl vispgrädde
2 krm malen kanel
1 tsk florsocker


Sätt ugnen på 225 grader.
Skär rabarbern i 10 cm långa bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och strö över sockret.
Täck med aluminiumfolie.
Smält rabarnern i mitten av ugnen 15-20 min. Riv chokladen och strö den och pinjekärnorna över rabarbern.
Höj ugnstemperaturen till 275 grader och gratinera  i övre delen av ugnen några minuter.

Servera med vispad grädde smaksatt med kanel och florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar