torsdag 31 maj 2012

Köttgryta med svamp och timjan

God och enkel köttgryta från "Klaras goda GI-dagar". Jag använde champinjoner, och så tillsatte jag lite redning, soja och en skvätt grädde också...



4 port:
1 gul lök
1 zucchini
200 g svamp, gärna kantareller
400 g kalopskött
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
4 port fullkornsris
1 dl rostade pumpakärnor

Hacka löken och skär zucchinin och svampen i mindre bitar.
Skär köttet i bitar och ta bort eventuella stora senor och hinnor.
Hetta upp rapsolja och en klick smör i en stor stekpanna.
Lägg i grönsakerna och fräs ett par minuter.
Lägg i köttet eller stek det i en stekpanna bredvid.
Häll i vattnet när köttet fått lite stekyta.
Tillsätt köttbuljongen och låt puttra på svag värme minst en timme. Grytan blir extra god om den får koka uppåt två timmar.
Koka fullkornsriset när det återstår "lagom" mycket av grytans koktid.

Servera grytan och riset med med pumpakärnor, timjan och färska grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar