Köttbullar är en klassiker och ibland är det skönt att göra klassiker på ett nytt sätt. Det här gillade jag!
4 port:
Köttbullar
300 g nötfärs
1 dl röda linser i burk, sköljda
1 ägg
2,5 msk ströbröd
1/2 gul lök, hackad
3/4 dl vatten
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk tomatpuré
1,5 tsk salt
1/2-1 tsk chilipeppar, malen
1 krm spiskummin, malen
1 krm svartpeppar, malen
Bulgur
2 dl bulgur
vatten
1 msk grönsakfond
1 msk olja
8 körsbärstomater, halverade
1 gul paprika, tärnad
1/2 liten rödlök, finhackad
Blanda alla ingredienser till köttbullarna, forma små bullar, ca 20 stycken, och lägg de på en plåt bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen på 200 graders värme i ca 25 min.
Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt oljan och grönsaksfonden i vattnet.
Blanda i grönsakerna i bulgurn när det är klar.
Servera med köttbullarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar