fredag 25 maj 2012

Hemmagjord müsli

Jag gillade den här müslin. Receptet kommer från "Paulúns GI-månad". Det är dock väldigt viktigt att hålla koll på tiden i ugnen, för det är väldigt lätt att bränna grynen... Jag torkade mina egna äppelringar i ugnen, det är väldigt lätt, se nedan. Det tar sin tid i ugnen, men det sköter sig i princip själva. Servera gärna müslin med frukt eller bär samt lite blandade naturella nötter.


1 sats:
2 msk rapsolja
½ msk flytande honung
1 msk kanel
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
½ dl krossade linfrön
½ dl sesamfrön, skalade
½ dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
100 g hasselnötter, grovt hackade
100 g torkade äppelringar, grovt hackade
(1 vaniljstång, delad)

Blanda olja, honung och kanel.
Lägg havregryn och rågflingor i en rymlig bunke och häll över oljeblandningen.
Rör om väl och bred ut blandningen i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
Rosta i mitten av ugnen på 225 graders värme i 10 minuter.
OBS! Rör om några gånger under rostningen så att det inte bränns.
Låt allt sedan kallna och blanda därefter ner övriga ingredienser och lägg müslin i en burk med tätt lock.
Om du vill kan du lägga en delad vaniljstång i burken för att ge en fin vaniljarom.


Torkade äppelringar
Sätt ugnen på 100 grader.
Kärna ur och skär äpplena i tunna skivor.
Lägg ut ringarna på en plåt med bakplåtspapper. Vill man kan man strö över lite kanel här så blir det mer som snacks.
Låt stå i ugnen 2-4 timmar, eller tills de är helt torra.
Vänd de gärna ett par gånger under tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar