fredag 6 april 2012

Varm bulgursallad

Som ni kanske har märkt så gillar jag att laga mat som går fort. Det här tillhör verkligen den kategorin, för det gick verkligen undan. Och gott var det också! Receptet är hämtat från www.mabra.com. Enligt originalreceptet ska man ha "djupfrysta grönsaker, t.ex. Wok Deli". Jag tog i stället ett "träd" färsk broccoli och ett par morötter som jag skivade. Det kan man ju göra som man vill.



4 port:
2 dl bulgur
2 tsk olja
1 påse djupfrysta grönsaker t ex Wok Deli (eller andra valfria grönsaker)
2 skivade röd lök
2 hackade vitlöksklyfta
200 g champinjoner i kvartar
2 små röda paprika i strimlor
4 dl röda kidneybönor
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
salt och peppar

Koka bulgur enligt förpackningen.
Fräs under tiden grönsakerna (inte kidneybönorna) i oljan tills de är mjuka.
Tillsätt vinäger, soja, bönor och bulgur.
Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar