fredag 6 april 2012

Fröfyllt rågbröd

Det blev ett gott, och lika enkelt, bröd till idag. Tack Ida för receptet!



1 msk smör (jag tog rapsolja)
2 dl havregryn (jag brukar ta fiber, men vanligt går också bra)
1 dl rågkross
2 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
1 dl linfrön
2 tsk bikarbonat
1 dl hela hasselnötter
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1 tsk salt
5-6 dl fil
2 msk honung

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra/olja en avlång form.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt fil och honung - blanda noga.
Häll smeten i den smörade formen.
Grädda längst ner i ugnen till brödet blir 96 grader (ca 80 min).
Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar