fredag 6 april 2012

GI-bröd

Har bakat ett fantastiskt gott, och framför allt enkelt, bröd idag! Receptet är hämtat från ica.se. Det enda jag gick ifrån receptet var att jag uteslöt russinen och dubblade mängden solrosfrön.


5 dl dinkelmjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
½ dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
2 nypor havssalt
4 dl naturell youghurt
1 skalat, rivet äpple
3 msk honung

Sätt ugnen på 175 grader.
Olja en brödform med raps-/olivolja.
Blanda alla torra ingredienser i en degbunke.
Rör ner yoghurt, äpple och honung.
Grädda längst ner i ugnen ca 80 min, tills innertemperaturen är 97 grader.
Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar