fredag 20 april 2012

Kycklingspett med citron och örter

Även det här kommer från "Stora boken av grillning". Kan hända att det blir en del receptet härifrån under den underbara grillsäsongen...

Det här var väldigt gott. Nästa gång gör jag nog dock någon form av sås till, för jag tyckte att det blev lite torrt. Kanske en crème fraiche-sås eller ett kryddsmör. Det tål att funderas på.



4 port:
3 dl grekisk yoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
½ citron, saften
1 msk hackade färska örter, t.ex. oregano, dill, dragon, persilja
4 kycklingfiléer
salt och nymald svartpeppar
ris
sallad
citronklyftor

Blanda ihop yoghurt, vitlök, citronsaft och örter. Smaka av med salt och peppar.
Skär kycklingen i 4 cm stora tärningar. Lägg ner dem i yoghurtblandningen och rör om ordentligt.
Täck över bunken och låt marinera ca 1 timme i kylen.
Låt kycklingbitarna rinna av. OBS: Spara marinaden!
Trä upp kycklingbitarna på 8 grillspett. Använder du träspett måste de blötläggas ett tag innan så att de inte brinner upp.
Grilla spetten ca 15 minuter, eller tills köttet är genomstekt.
Vänd spetten då och då under tiden och pensla med marinaden.
Servera spetten med kokt ris, sallad och citronklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar