måndag 16 april 2012

Kycklingklubba med ris, sås och grönsakswok.

Här kommer ett ganska diffust recept. Jag lagade det i veckan utan recept och har inte blivit färdig till att lägga upp det förrän nu. Kommer inte ihåg några exakt mängder, men det är ju för det mesta inte så noga... Det var i alla fall väldigt gott. Kyckling blir i regel mycket saftigare när där ben, ändå envisas man (jag) för det mesta med att köpa filéer som lätt blir torra och tråkiga.


4 port:
4 kycklingklubbor
soja
honung
2 vitlöksklyftor
4 port ris
2 morötter
1 broccolihuvud
färska champinjoner

Sås
sky från kycklingformen
mjölk
en skvätt grädde
soja
maizenaredning

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingklubborna i en form. Häll över lite rapsolja och soja och pensla så att alla delarna blir insmorda. Stick i en termometer och stek tills de är klara, ca 40 min. Kontrollskär så att köttet inte är rött vid benen.

Skär morötterna i slantar, skär broccolin i små buketter, dela svampen i kvartar. Woka grönsakerna.

Ta upp sky från kycklingfatet. Späd med mjölk. Tillsätt maizenaredning till önskad konsistens. Smaka av med soja, en skvätt grädde, salt, peppar eller vad du kan komma på.

Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar