torsdag 26 april 2012

Citruskyckling med bönmix

Kycklingen blev väldigt god, men över lag skulle jag nog vilja säga att det var ganska rörigt. Det var många moment med marinad som skulle blandas, tomater som skulle skållas, mycket som skulle tärnas o.s.v. Annars var det helt ok. Receptet kommer från www.kokaihop.se.


4 port:
Marinad
2 gula lökar, hackade
4 vitlöksklyftor, pressade
2 citroner, rivet skal och saft
2 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
salt och peppar

4 kycklingfiléer
4 msk bladpersilja, hackad

Bönmix
2 msk olivolja
2 rödlökar, klyftade
300 g kokta kidneybönor
300 g kokta kikärtor
1 dl basilika, hackad
2 tsk timjan, torkad
4 tomater, skållade och tärnade
2 nävar ruccolasallad
2 avocado, mogen tärnad

Dressing
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
salt och peppar

Blanda marinaden: gul lök, vitlök, citron, sambal oelek, salt och peppar och häll den i en plastpåse.
Lägg i kycklingfiléerna och låt ligga över natten.

Sätt ugnen på 120 grader.
Lägg filéerna i en ugnsform.
Stek i mitten av ugnen ca en timme.
Strö över persilja innan servering.

Värm oljan i en kastrull.
Tillsätt lök, bönor och kikärtor.
Låt allt bli varmt.
Tillsätt basilika, timjan och tomat.
Vänd ner ruccolasallad och avokado.

Dressing: Blanda olja, balsamvinäger, salt och peppar.
Häll dressingen över bönmixen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar