lördag 28 april 2012

Bakad potatis med Skagenröra

Receptet har jag hämtat från Vår Kokbok, men där skulle man ha gräddfil och majonnäs. Jag bytte ut majonnäsen mot crème fraiche, vilket jag tyckte var väldigt bra.


4 port:
4 bakpotatisar
200 g skalade räkor
½ dl gräddfil
½ dl crème fraiche
½ dl hackad dill
1 burk, ca 50 g, röd stenbitsrom
citronsaft
svartpeppar
(några droppar tabasco)

Sätt ugnen på 225 grader.
Nagga potatisarna lite med en gaffel.
Lägg de i en form och sätt in de i ugnen ca 50 min.

Hacka räkorna lite grovt.
Blana gräddfil och crème fraiche.
Vänd ner räkor, dill och rom.
Smaka av med citronsaft, peppar och ev. några droppar tabasco.

Servera potatisen med Skagenröran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar