torsdag 1 mars 2012

Ugnsstekt lax med quinoa tricolore och vitkålssallad

Jag har fastnat för quinoa tricolore! Det är väldigt gott och framför allt så ser det väldigt tilltalande ut på tallriken tycker jag. Vitkålssalladen tycker jag är suveränt god! Citronsaft och apelsin gör att den blir väldigt uppfriskande i smaken. Tyvärr blev inte den här uppläggningen särskilt fin, men så blir det ibland...



Lax:
Lägg laxen i en ugnssäker form. Riv över citronskal, strö över salt och svartpeppar.
Tillaga i ugnen på 200 grader tills innertemperaturen är ca 55 grader.

Quina:
Kokas enligt anvisningarna på förpackningen.

Vitkålssallad:
Strimla ½ kg vitkål fint.
Riv 1-2 morötter grovt.
Skala och dela 2-3 apelsiner i mindre bitar.
Blanda 2-3 msk citronsaft, ½ tsk salt, ½ dl vatten och 3-4 msk olja.
Rör ihop kål, morot, apelsin och marinad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar