Det här var helt okej. Såsen var god, men det blir en himla massa disk om man ska ha lax, sås, nudlar och grönsaker i varsin gryta/stekpanna... Receptet är hämtat från tasteline.com.
4 port:
4 bitar lax
1 burk kokosmjölk
½ chili
½ lime
½ hönsbuljongtärning
1 tsk socker
maizena till redning
1 röd paprika
1 pkt sockerärter
250 g äggnudlar
olja
salt, peppar
Häll upp kokosmjölken i en gryta. Blanda ner rivet skal och saft från lime, finhackad chili, socker och buljongtärning. Låt koka ca 10 min.
Blanda maizenamjöl med vatten och rör ner i såsen tills önskad tjocklek. låt småputtra tills resten är färdig.
Stek laxen och pressa lite citron över.
Koka nudlarna.
Woka sockerärter och stirmlad paprika i lite olja. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar