torsdag 15 mars 2012

Stekt lax med kokos- och limesås samt wokade sockerärter

Det här var helt okej. Såsen var god, men det blir en himla massa disk om man ska ha lax, sås, nudlar och grönsaker i varsin gryta/stekpanna... Receptet är hämtat från tasteline.com.



4 port:
4 bitar lax
1 burk kokosmjölk
½ chili
½ lime
½ hönsbuljongtärning
1 tsk socker
maizena till redning
1 röd paprika
1 pkt sockerärter
250 g äggnudlar
olja
salt, peppar

Häll upp kokosmjölken i en gryta. Blanda ner rivet skal och saft från lime, finhackad chili, socker och buljongtärning. Låt koka ca 10 min.
Blanda maizenamjöl med vatten och rör ner i såsen tills önskad tjocklek. låt småputtra tills resten är färdig.

Stek laxen och pressa lite citron över.

Koka nudlarna.

Woka sockerärter och stirmlad paprika i lite olja. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar