tisdag 20 mars 2012

Kassler med broccoli och blomkål

Smidig vardagsrätt! Jag använde färsk broccoli och blomkål istället för fryst, men jag förkokade dem några minuter först. Nästa gång blir det nog frysta grönsaker, just för att slippa det extra momentet. Receptet är hämtat från ica.se.



4 port:
500 g kassler
500 g djupfryst broccoli och blomkål
4 dl mjölk
2-3 msk vetemjöl
2 dl riven ost
1 tsk paprikapulver
salt och peppar

Låt grönsakerna tina och rinna av.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva kasslern och lägg den i en ugnssäker form. Lägg i grönsakerna.
Häll mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet.
Koka upp under omrörning och låt såsen koka på svag värme några minuter.
Rör ner ost och paprikapulver.
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över kasslern.
Sätt in mitt i ugnen ca 20 min.
Servera med ris, potatis eller pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar