En spännande sallad med härliga, men enkla, smaker. Om man inte vill äta helt vegetariskt kan man såklart servera t.ex. kyckling eller en bit grillat kött till.
Den här tiden på året är vanliga tomater inte särskilt spännande, så jag brukar ta körsbärstomater istället.
4 port:
Sallad:
3 dl bulgur, okokt
3 dl röda (eller gröna) linser, kokta
5 tomater, delade/1 ask körsbärstomater, halverade
2 st avokado, skurna i tärningar
1 röd paprika, tärnad
1 kruka basilika
Vinägrette:
1 msk olja
2 tsk balsamvinäger
1 msk vatten
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
Koka bulgurn enligt förpackningens anvisningar och låt den svalna.
Spola linserna med kallt vatten i ett durkslag och låt rinna av.
Blanda linserna och alla de övriga ingredienserna (förutom bulgurn) till salladen i en skål.
Vispa ihop vinägretten och droppa den över salladen.
Blanda till sist ner den kalla bulgurnoch blanda väl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar