lördag 24 mars 2012

Blomkålssoppa med kräftstjärtar

För längesen gjorde jag en blomkålssoppa som smakade så väldigt mycket blomkål (om man kan säga så...). Den här soppan var dock precis lagom! Det var också väldigt gott med kräftstjärtarna här.



4 port:
ca 300 g potatisat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g blomkålsbuketter
1 msk olja
4,5 msk grönsaksfond
2,5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
1 burk kräftstjärtar i lake 360 g (varvar 170 g kräftstjärtar)
3 msk hackad dill

Skala potatis, lök och vitlök och skär i bitar.
Fräs potatis, lök, vitlök och blomkål i oljan.
Tillsätt 1 liter vatten och fond och koka sakta ca 15 minuter.
Rör ner grädden och koka ytterligare ca 5 minuter.
Mixa soppan och koka upp den.
Smaka av med salt och peppar.
Låt kräftstjärtarna rinna av.
Rör ner dillen strax innan serveringen.
Servera soppan med kräftstjärtar och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar