söndag 5 februari 2012

Yoghurtbitar

Det här receptet kommer från www.frukostbullar.se. Det är smidigt eftersom man inte behöver rulla bullarna var för sig, utan bara rulla en lång rulle och skära bullarna.


Ca 30 st:

50 g jäst
3 dl naturell yoghurt
3 dl vatten
5 dl grovt rågmjöl
12 dl vetemjöl
2 msk olja
1 tsk salt
3 msk mörk sirap
1 dl kruskakli

Blanda yoghurt och ljummet vatten och lös jästen i vätskan.
Blanda ner allt utom vetemjölet och rör tills allt löst sig.
Tillsätt vetemjöl till en slät deg och knåda ca 10 mintuer med degblandare.
Låt degen jäsa ca 20 min.

Ta upp degen och forma den till en lång rulle (dela den gärna i två om det underlättar).
Dela degen i ca 30 bitar och ställ bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
För en finare yta kan man pensla de med filmjölk eller vispat ägg.
Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 min.
Baka av bullarna i 250 grader, ca 10 min.
Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar