söndag 5 februari 2012

Paulúns GI-frallor

Goda, smakrika bullar! Som namnet antyder kommer de här bullarna från "Paulúns GI-månad".


Ca 20 st:
50 g jäst
5 dl mellanmjölk
3,5 dl havregryn
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl skalade sesamfrön
0,5 dl solrosfrön
2 tsk salt
2 tsk flytande honung
1 dl grahamsmjöl
6-7 dl siktat dinkelmjöl
0,5 dl rapsolja

Blanda jästen i fingervarm mjölk i en stor bunke.
Häll i havrygryn, linfrön, sesamfrön och solrosfrön och rör om.
Låt stå under duk på ett varmt ställe i 10-15 minuter, tills det kommer upp små bubblor från degen. (Tips: du kan ställa skålen i vattenbad i diskhon, men se till att det inte blir för varmt).
Blanda i salt, honung och rör ner lite mjöl i taget.
I början går det bra med träslev, men mot slutet kan du bearbeta degen med händerna.
Häll i oljan mot slutet av knådningen.
Degen ska vara ganska lös, men den ska lossna från händerna och skålkanterna.
Forma små bullar(ca 20 st), platta till dem och lägg de på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa under duk ca 30 min.
Grädda bullarna i mitten av ugnen på 225 graders värme, ca 12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar