söndag 5 februari 2012

Grahamsbullar, osötade

Helt vanlig, enkla bullar. Hämtat från www.frukostbullar.se.



Ca 20 st:
5 dl vatten
25 g jäst
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
3 msk olja
1 tsk salt
Lös jästen i det ljumma vattnet.
Blanda ner allt utom saltet och knåda ca 10 min med degblandare.
Tillsätt salt och kör ytterliggare 5 minuter.
Låt degen jäsa ca 20 min.
Dela degen i ca 20 bitar, rulla till bullar och platta till lite.
Lägg de på bakplåtsklädd plåt.
Pensla ev. med filmjölk för en finare yta.
Låt jäsa till dubbel storlek, 30-60 min.
(Om man vill kan man kalljäsa bullarna i kyl över natten. Täck de med plast och ställ in kylen. Ta ut några minuter innan gräddning).
Baka av bullarna i 250 grader, 10-12 min.
Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar