onsdag 15 februari 2012

Räkor i kokosmjölk

Även det här är en väldigt god, enkel och snabblagad rätt hämtad från vardagsmaten.se. Jag brukar ta morot i stället för paprika.



4 port:
500 g oskalade räkor eller 200 g skalade
1 purjolök
1 röd paprika (eller morot)
2 krm sambal oelek
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
2 tsk fisksås
400 g kokosmjölk
äggnudlar

Skala räkorna.
Skiva purjolök, paprika och vitlök i tunna skivor och fräs dem mjuka i olja.
Blanda ner sambal oelek, paprikapulver och fisksås.
Rör runt någon minut.
Koka nudlarna enligt instruktioner på förpackningen.
Rör ner kokosmjölken i grönsakerna och låt allt puttra 2-3 minuter.
Smaka ev. av med mer sambal oelek och fisksås.
Ta av grytan från spisen och lägg ner räkorna.
Rör runt och låt stå någon minut innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar