lördag 18 februari 2012

Örtkryddad kycklingfilé med varm pastasallad

Det var väldigt gott ihop det här, framför allt kombinationen kyckling och chèvre! Receptet här hämtat från ica.se.



4 port:
4 kycklingfiléer
1 citron, rivet skal
1 msk hackad färsk rosmarin
2 msk olivolja
salt, svartpeppar
280 g pasta, t.ex. penne
1 dl pesto
250 g körsbärstomater, halverade
150 g getost (chèvre)

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda citronskal, rosmarin och olja.
Vänd kycklingfiléerna i oljeblandningen.
Bryn filéerna och krydda med salt och peppar.
Lägg filéérna i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen når 70 grader (ca 15 min).
Koka pastan och häll av vattnet.
Blanda pasta, pesto och tomater, lägg upp på fat och smula över osten.
Servera pastasalladen med kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar