måndag 13 februari 2012

Köttfärsfyllda piroger

Det här var riktigt gott! Även detta recept är hämtat från Matmagasinet nr 2, februari 2012. Jag hoppade dock över oliverna.



4 pers:
2 smördegsplattor
300 g nötfärs
smör till stekning
1 vitlöksklyfta, pressad
2 dl chilisås
1 dl finhackad persilja
1 dl finhackade oliver
salt, peppar
2 msk crème fraiche
2 äggulor till pensling
en god sallad till serveringen

Tina smördegen och kavla ut den till dubbel storlek. Dela varje bit i 2 delar.
Sätt ugnen på 200 grader.

Fräs färsen i en klick smör.
Sänk värmen.
Tillsätt vitlök, chilisås, persiljaoch oliver.
Låt puttra ca 5 min.
Salta och peppra.
Låt köttfärsblandningen svalna till rumstemperatur.

Blanda i crème fraiche och lägg en klick av färsen på varje smördegsbit.
Pensla smördegskanterna med lätt uppvispad äggula och vik ihop.
Tryck till kanterna med en gaffel och pensla ovansidan med resten av äggulan.
Baka pirogerna i ugnen 10-15 min.
Servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar