torsdag 9 februari 2012

Korv med broccoliquinoa

Det här receptet är hämtat från tidningen Matmagasinet (nr 2 februari 2012) under rubriken "20 rätter à 20 minuter". Precis så snabblagat var det! I urprungsreceptet skulle man förvisso ha couscous, men jag hade ignen sådan hemma, så jag quinoa i stället. Nu ska ju quinoa koka längre än couscous, men det klarade sig nog under 20 min ändå.

Det var väldigt fräscht med broccoliquinoan! Om man vill kan man såklart servera den kokta broccolin för sig, men testa gärna att mixa den.

Såsen tyckte jag kändes något överflödig. Den var ganska god till korven, men broccoliquinoan var väldigt saftig i sig så det hade gått alldeles utmärkt utan sås också.



4 port:
4-6 rishultskorvar (eller annan, valfri korv)
smör
2 dl quinoa (eller couscous)
1 broccolihuvud
(2 dl crème fraiche)
(2-3 msk chilisås)
(1 krm salt)
tomater, sallad

Blanda ihop crème fraiche, chilisås och salt till såsen.
Snitta och stek korven i smör.
Koka quinoan.
Koka broccolin i lättsaltat vatten några minuter.
Häll av vattnet från broccolin och mixa den.
Blanda den mixade broccolin med quinoan.
Server korv och broccoliquinoa med lite tomater, sallad och ev. såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar