onsdag 22 februari 2012

Ädelostpasta

Gillar man ädelost så tycker jag absolut att man ska testa det här. Receptet är från Vår Kokbok.



4 port:
280 g pasta, t.ex. penne
ca 400 g broccoli
2-3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
2 msk smör
ca 140 g ädelost
salt, peppar

Koka pastan. Dela broccolin i små buketter och låt de koka med pastan de sista 3-4 minuterna.
Vispa ut mjölet i ett par dl av den kalla mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och lägg i fettet.
Koka upp under vispning och sjud den på svag värme ca 5 min. Rör med jämna mellanrum.
Smula ner osten i såsen, ta kastrullen från värmen och rör om tills osten smält.
Smaka ev. av med mer salt och peppar.
Häll av vattnet från från pastan och broccolin när det är färdigkokt och häll tillbaka det i grytan.
Blanda ner såsen och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar